Kladdkaka
150 g smör (+ lite extra till formen)
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 - 5 msk kakao
2 dl vetemjöl (+ lite extra till formen)
1 nypa flingsalt
1 burk karamelliserad mjölk (à ca 400 g)
2 rullar center
Tryffeltopping
1/2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
2 dl salta jordnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Kladdkaka:
- Smält smöret och låt svalna något.
- Rör ihop ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Vispa inte kladdkakesmeten då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.
- Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm i diameter med avtagbara kanter.
- Häll upp smeten i den smorda formen, klicka ut den karamelliserade kolan jämnt i smeten.
- Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten, den stannar till sig efter 3-4 timmar i kylen.
- Medan kladdkakan är varm placerar du ut dina två rullar med center, ställ sedan kallt.
Topping:
- Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden i en kastrull, bryt ner chokladen och rör den glansig.
- Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryffeln över den kalla kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager