Direktlänk till inlägg 17 januari 2016
800 g hel fläskkarré utan ben
2 msk smör
2 msk flytande honung
0,5 urkärnad och finhackad chili
4 finhackade vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 dl vatten, till skyn
Rostad rotfruktssallad:
3 skalade morötter, i bitar
3 skalade palsternackor, i bitar
3 skalade potatisar, i klyftor
En bit skalad rotselleri, i bitar
2 msk olivolja
250 g cocktailtomater, i halvor
1 rödlök, i smala klyftor
Vinägrett:
1 lime, pressad saft
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 dl Timjan, klippt
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och bryn fläskkarrén i smör (spara stekfettet till senare). Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Lägg fläskkarrén i en ugnssäker form.
Stek klart i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 70-75 grader ( ungefär 2 timmar). Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen. Ta ut och låt köttet vila i minst 10 minuter innan det skärs upp.
Rostad rotfruktssallad
Blanda rotfrukterna med olivolja i en långpanna. Rosta mitt i ugnen tills rotfrukterna fått fin färg, cirka 20 minuter. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet.
Sätt i så fall plåten med rotsaker överst. När köttet är klart, höj värmen till 250 grader och låt rotsakerna stå inne 5 minuter extra för fin färg. Blanda alla ingredienserna till vinägretten.
Blanda rotfrukterna med tomater, rödlök och vinägrett. Ringla lite av stekskyn från formen över köttet. Klipp eventuellt över lite persilja innan servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||
|